Vannak napok, amikor nem kell túlbonyolítani a kajálást. Lemész a piacra, megveszel pár szál sütnivaló kolbászt, valami salátának valót. Hazamész, a kolbászt betolod a sütőbe, közben összerakod a salátát és kész is a vacsora.
A következő 'recept' egy ilyen napnak a hozománya.
Hozzávalók:
- 2 szál sütnivaló kolbász (ez nyilván úgy módosul, amennyit te/ti szeretnétek enni)
- saláta (vagy ruccola/madársaláta, ha fancy-znél a kolbász mellé:))
- olivabogyó
- alma
- és minden, amit szeretsz egy salátába
Elkészítés:
0., Egy tűzálló tálba kevés zsiradékot rakok (ez nekem most 2 ek zsír volt, de kókuszzsír is mehet bele).
1., A kolbászt 170 fokon kb 35-40 perc alatt készre sütöm tűzálló, fedett edényben (az én sütőm elég régi, nem légkeveréses, így a sütési idő sütő-függő!)
2., A salátának valókat összekeverem (én nem ódzkodom a zsírtól, így a kolbászról lecsöpögő zsírral felturbóztam kicsit a salit)
Az egész megvan 45 perc alatt. Finom, laktató, végtelenül egyszerű.
És a hétvégén vásárolt Szimpla piacos cukormentes mustárral isteni volt!