Ínyenc Paleo

paleo, gluténmentes, laktózmentes, cukormentes receptek egyszerűen

Konfitált kacsacomb cheddar sajtos körtével, diós-rukkola salátával

2015. április 27. 16:34 - izall

Imádok a konyhában tevékenykedni, de azt az elvet vallom, hogy egy étel mindennel együtt legyen meg 45 perc - 1 óra alatt. Eddig kevés kivétel is volt ez alól - ha jobban belegondolok nem is nagyon volt - de hétvégén Visegrádon miniszabiztunk párom családjával és volt szerencsénk betérni a Sirály Étterembe (bővebb beszámoló új posztban). Nagyon ritkán eszem kacsát, mert kevés helyen tudják jól elkészíteni, de az étlapról ez tűnt leginkább paleo vacsinak, így erre esett a választás. És még mennyire jó, hogy erre esett. Olyan fejedelmi ízekben volt részem, hogy el is határoztam, ezt otthon is kipróbálom!

6bb1522a65553258a99c5791e7a45069.jpg

Nézzük akkor a paleosított receptet: 

A kacsához: 

  • 4 db kacsacomb
  • kb. 6-7 dl kacsazsír
  • 1 dl húsalaplé (én ezúttal ezt kihagytam)
  • tengeri só (annyi, hogy bőven be tudjuk dörzsölni a combokat)
  • frissen őrölt bors
  • rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma

A körtéhez:

  • 2-3 db körte
  • cheddar sajt (reszelve maroknyi legyen kb, de ízlés szerint)

Ruccola salátához

  • 10 dkg rukkola
  • 5 dkg dió

Elkészítés: 

1., A kacsacombokat előző nap bedörzsöljük jól sóval, majd borssal és rozmaringgal. Így mehet a hűtőbe

2., Másnap hőálló tálba rakjuk őket és a pucolt, szeletelt fokhagymákat pedig rájuk szórjuk.

3., Annyi zsírt öntünk rájuk, hogy ellepje a combokat...

4.,...és mehet is be a sütőbe. A receptem 2,5 órát ír 150 fokon, de szerintem 3-3,5 órával finomabb lett volna. 

Hústűvel ellenőrizzük, hogy finom, omlós-e már a husi. 

5., A kész combokat bőrrel lefelé tepsiben pirosra pirítjuk. 

Körte

1., Az érett(!) körtéket kettévágjuk, kimagozzuk.

2., a reszelt vagy darabolt cheddart rászorjuk.

3., a piruló combok mellé berakjuk a körtéket is. 

Ruccola saláta

1., A megmosott salátára rászorjuk a darabolt dióbelet

2., a kacsáról megmaradt zsírt én megszűrve befőttes üvegekbe öntöttem és a megmaradt fokhagymás-zsíros "szószt" ráöntöttem a ruccolára

Végül

Tálaljuk az aranybarnára pirult combjainkat a megpuhult, cheddar sajtos körtéinkkel, az isteni fokhagymás-diós ruccola salátával. 

Jó étvágyat!

És annak ellenére, hogy elkészítése több órát vesz igénybe, a nettó elkészítési idő nem lesz több 1 óránál :).

1fce3bb8305a79734135b2eed29f64b8.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://inyencpaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr537397690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása