Próbálok úgy élni paleosként, hogy a kedvenc kajáimról ne kelljen lemondanom. Ez sokszor nem egyszerű, de egy kis kreativitással szinte minden megoldható:)
Így volt ez a hamburgerrel is. Valamelyik nap annyira megkívántam, hogy elhatároztam, lesz paleo változata is és kész!
Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús (tudom, marhából az igazi, de a hét a lowbudget jegyében telt, így disznóra esett a választás)
- 15 dkg baconszalonna (ez lehet kockázott is, én mondjuk a piacon veszek vagy 2 ujjnyit és azt belevágom)
- 2 közepes fej hagyma
- 2 tojás
- pár szelet cheddar sajt (ízlés szerint)
- 2 evőkanál cukormentes mustár
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
1., A bacont és a hagymát felkockázom és serpenyőben megpirítom
2., a lepirult bacont és a hagymát a baconből kisült zsírral együtt hozzáöntöm a darálthúshoz (ettől nagyon jó, szaftos ízt és állagot kap a húspogácsám)
3., hozzávágom a petrezselymet
4., mehet bele a 2 tojás és a mustár
5., sóval, borssal ízesítem és jól összekavarom.
6., nem árt neki pár óra hűtő (én mondjuk nem szoktam kibírni és egy húspogácsát általában kisütök:))
7., pogácsákat formálok a húsból és olajban/kókuszzsírban kisütöm őket. (3-4perc/oldal)
8., forgatás után a húspogácsa kész oldalára fektetem a cheddar szeleteket és hagyom ráolvadni (a képen Párom épp csípőspaprikával is kísérletezett).
Én attól függően hogy éppen hogy kívánom (vagy mi van itthon) veszek paleo zsömlét az Ehetemmmben (de ha nagyon lelkes vagyok, én készítek), vagy összedobok egy salátát és azzal tálalom.
Plusz:
- a végén még pár szelet bacont kisütök és a cheddaros húspogácsára rakom.
- majd ezt leöntöm saját készítésű majonézzel
Jó étvágyat!:)