Ínyenc Paleo

paleo, gluténmentes, laktózmentes, cukormentes receptek egyszerűen

Vasárnapi Paleo Brunch

2015. április 27. 17:21 - izall

Szimpla piaci kalandozás

Vasárnap a jól megérdemelt pihenés napja. Imádok ilyenkor reggel lemenni a városba, nézni az előző napi buli nyomait, a fáradtan kávézó turisták arcait...szeretem Budapestet ilyenkor is. 

Miután szombaton borozgattunk egyet barátainkkal, másnapra nem terveztünk semmit, amivel nem is lett volna baj, ha számításba vettük volna, hogy a másnap VASÁRNAP! Tehát nincs nyitva semmi, a mi hűtőnk tartalma pedig 2 szál répára redukálódott...Páromnak eszébe jutott a Szimpla Piac. Az csak nyitva van, menjünk le bruncholni egyet. Kicsit vonakodva egyeztem bele, mert előre féltem a választéktól, vagyis annak hiányától...de fogtam az egyik szál fonnyadt kis répát és Emberemmel rágcsálva nekiindultam az útnak. 

Nekem, paleosnak nagyon pozitív élmény volt! Már a bejáratnál tudtam venni egy kisebb paleo kenyeret (kb 400 Ft volt), amitől iszonyat belelkesedtem, lévén nem vagyok nagy kenyérsütő, az ára miatt boltban is ritkán vásárolok, így paleo kenyérhez nagyon ritkán jutok. Olyan élvezettel haraptam bele, hogy még párom is kóstolót kért belőle.

Aztán következett a többi hozzávaló beszerzése:

- kolbász

- tepertő

- cukormentes mustár (amúgy rengeteg cukormentes termék volt: szószok, lekvárok, stb)

- kemény, érett kecskesajt 

- savanyúság

A kis portékáinkkal leültünk az egyik asztalhoz, kikértünk egy kávét és indult is a bruncholás.

Szuper volt tényleg, épp sütött a nap, sürögtek az emberek, a kávé is finom, világosabb pörkölésű volt...csak ajánlani tudom!
dsc_0027.jpg

/A képen a kifli nem paleo, az Párom szerzeménye:), de a kolbászszelettel a hátán, az az én kis paleo kenyerem. /

Szimpla Piac minden vasárnap reggel 9-14-ig tart. Őstermelők hozzák el a termékeiket, melyekről szívesen elbeszélgetnek veled egy kis kóstoló mellett. Nagyon barátságos az egész közeg. Én először főidőben mehettem, mert rengetegen voltak, ami kicsit elvett a hangulatából, de 13 körül értünk oda, ami abszolút élhető volt. 

Facebook: https://www.facebook.com/SzimplaPiac

Honlap: http://www.szimpla.hu/szimpla-piac

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://inyencpaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr777403544

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.04.28. 10:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása